سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که از او چیزى خواسته‏اند تا وعده نداده آزاد است . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :4
بازدید دیروز :4
کل بازدید :14200
تعداد کل یاداشته ها : 6
103/2/6
10:58 ع

سلام

و مثل همیشه ، بازم من آرزو  میکنم که همه کسانی که میان تو این وبسایت ، بهشون خوش  بگذره و مطالب براشون خسته کننده نباشه .



این پست رو اختصاص میدم به CV    و Resume   (رزومه )

خوب قبل از هر چیز باید یک مطلب رو بگم خدمتتون ، اینکه ، شما وقتی میرین در سایت ها و میخواهید در مورد دانشگاههای مالزی اطلاعات بگیرید ، خیلی سایت به چشمتون میخوره ، که در این مورد نوشته اند ، که این رو خودم هم تجربه کرده ام .

و برای ثبت نام در دانشگاههای مالزی ، در مقاطع فوق لیسانس و دکترا ، داشتن یک CV    و Resume    ، لازم و اجباری هست .

ولی بعضی از دوستان هنوز تفاوت بین CV    و Resume    (رزومه) رو نمیدونند ، و در همه سایتهایی هم که گفتم بهتون ، متاسفانه کسی به این موضوع اشاره نکرده .

من اینجا بهتون میگم که CV  و Resume  (رزومه) ، یعنی چی و چه تفاوتی با هم دارند و برای چه جاهایی استفاده میشه و برای دانشگاههای مالزی شما باید کدوم رو تنظیم کنید .

و همچنین در اخر این پست هم بهتون میگم که چطوری شما یک CV  و یا یک Resume (رزومه) بنویسید .



رزومه ( Resume) چیست :

کلمه Resume  یک کلمه انگلیسی هست و در زبان فارسی به معنای ، چکیده و خلاصه تجربیات هست ، و با CV متفاوت هستش .

روزمه در واقع مختص افراد غیر دانشگاهی هست ، که میخوان برن یه جایی استخدام بشن ، همون طور که از معنی این کلمه پیداست ، یعنی اینکه ، شما اون شرکت و کارخونه ای که میخوائین برین کار کنید و یا استخدام بشین ، باید خلاصه تجربیات و کارهایی رو که کردین ، یا به عبارتی ، خلاصه سوابق کارتون رو به اون شرکت نشون بدین ، که به این خلاصه کارهای قبلی و تجربیات شما ، میگن Resume (رزومه) .

این رزومه رو معمولا باید توی 2 تا برگه بنویسید ، مثلا اگه 2 سال جوشکار بودین ، فقط باید بنویسید سابقه 2 سال جوشکاری ، همین و بس ، ولی تو ایران طرف میاد مینویسه سابقه 2 سال جوشکاری ، بعد 3 صفحه هم خاطرات اون 2 سال رو مینویسه ، و فکر میکنه با این کار مدیر شرکت ، الان سریع استخدامش میکنه .

حالا علاوه بر ایم 2 تا برگ ، معمولا اونهایی که سابقه کارشون یه کم پیچیده و زیاد هستش ، یک برگ دیگه زیر همین 2 تا برگ اضافه میکنند ، که بهش میگن  Cover Letter  که رو این برگه مثلا طرف اهدافش و از کارش مینویشه و یک سری توضیحات لازم دیگه .

خوب این از رزومه ، و بریم سراق سی وی ، ببینیم این چه موجودیه دیگه .



 سی وی  (CV) چیست :

در واقع C  و V هر کدومشون ، حرف اول یک کلمه انگلیسی هستند . V اولین حرف کلمه  Curriculum هست و C  هم ، اولین حرف کلمه Vitae  هستش .

اگه این 2 تا حرف رو بذارید کنار هم ، بهش میگن CV .

حالا معنی این 2 تا کلمه یعنی چی ؟

در واقع کلمه Curriculum   ، به معنی ، برنامه اموزشی و تحصیلی ، یا برای معنی ، خوبتر ، یعنی برنامه ها و یا سوابق اموزشی و تحصیلی و تحقیقاتی که داشتین .

و کلمه Vitea  به معنی سوابق کاری ، یا به عبارتی همون رزومه .

حالا شما این دوتا کلمه رو که بذارین کنار هم ، که بیشتر دیگه به اختصار بهش میگن CV  ، حالا من میگم CV  چیه و مختص چه کسانی هستش ؟

همون طور که گفتم ، اگه معنی هر دو تا کلمه رو بذارید کنار هم ، به صورت زیر معنی میشه .

سی وی ( CV ) ، یعنی :تاریخچه زندگی افراد ، که این تاریخچه ، شامل ، ویژگی ها ، توانمندی ها ، و فعالیت ها و سوابق تحصیلی و مشخصات فردی و ... هر کاری که شما کردین و هر جایزه و افتخار علمی که کسب کردین رو ، شامل میشه .

خوب رسیدیم به اصل مطلب ، که بگم ، CV  ، مختص افراد دانشگاهی و کسانی که میخوان برن تو یک مرکز دانشگاهی ، شروع به تحصیل و یا تحقیق کنند ،  مثل شما عزیزان که دارین میان اینجا توی دانشگاههای مالزی برای تحقیق و تحصیل .

در واقع متوجه شدین که CV از رزومه کاملتره و این به درد دانشگاه میخوره که از سیر تا پیاز زندگیتون ، توش هست .

حالا دیگه من گفتم از سیر تا پیاز زندگی توش هست ، فردا یه سی وی برام ارسال نکنی ، که خاطرات تفریح شمال و جاده چالوس 3 سال پیش رو توش نوشته باشی ؟

دقت کنید ، که درسته همه چی باید توی سی وی باشه ، و قانون سی وی هم اینه که حتی تا 10 تا صفحه هم میتونید ، سی وی تون رو تنظیم کنید .

ولی شما سعی کنید همه چیز رو به طور خلاصه بنویسید و حداکثر توی 2 تا برگه جاش بدین و اگه یک برگه هم شد که چه بهتر ، چون این جوری یه کم خوشگلتر به نظر میرسه .

همه کسانی که میخوان برای مقاطع ، فوق لیسانس و دکترا در دانشگاههای مالزی ثبت نام کنند ، باید حتما این سی وی رو داشته باشند .

معمولا بعضی از دوستان در این مورد سوال میکنند و نمیتونند که نوشتن CV رو از کجا شروع کنند و چطوری تنظیمش کنند .

من اینجا برای اون دسته از دوستانی که نمیتونند این کار رو بکنند ، توضیح میدم ، که چطوری بنویسند .



قسمتهای مختلف یک سی وی( CV)و مراحل نوشتنش :

این رو خدمتتون بگم که ، معمولا نوشتن CV شیوه های مختلفی داره و هر کسی میخواد این کار رو بکنه ف بسته به هدفش و جایی که میخواد ارائه بده ، طبق سلیقه خودش ، هر طوری که میبینه قشنگتر و مرتب تره و خواننده رو جذب میکنه ، اون رو تنظیم میکنه .

قسمت های مختلف یک سی وی ( CV) به شرح زیر هستند :



مشخصات فردی ( Personal Details ) :

در این قسمت شما باید ، نام کاملتون ، جنسیتتون ( یعنی آقا هستین یا خانم ) ، ملیتتون ، تاریخ تولد تون ، شماره پاسپورتتون ، و همچنین اطلاعات تماستون ، مثل آدرس و شماره تلفن و آدر ایمیل یا همون پست الکترونیک ، درواقع این اولین بخش CV هستش و همه سی وی ها با این بخش شروع میشن .



سوابق و توانائی های تحصیلی و علمی ( Education and Qualification ) :

این قسمت از سی وی خیلی مهمه و باید حتما سی وی شما این قسمت رو داشته باشه ، توی این قسمت شما باید همه سوابق تحصیلیتون رو ذکر کنید ، یعنی باید از اول دبیرستان تا زمانی که هستین درش باشه . یعنی باید کامل بنویسید که فلان سال تا فلان سال در چه رشته و مقطعی و در کدوم مرکز یا مدرسه یا دانشگاه بودین و آدرس اون مرکز رو هم بنویسید .



سوابق کاری و شغلی ( Work Experiences ) :

این قسمت هم ، ضروری و مهم هستش ، توی این قسمت شما باید ، هر نوع کاری رو که انجام دادین بنویسید و حتما ذکر کنید که چه نوع کاری بوده و از چه تاریخی تا چه تاریخی بوده و همچنین آدرس و تلفن محل کارتون رو هم ذکر کنید .



مطالب و مقالات و یا کتابهای منتشر شده ( Publications ) :

در این قسمت شما باید ، کتابها و مقالاتی رو که منتشر کردین و همچنین کنفرانس هایی که شرکت کرده اید رو بنویسید ف یادتون نره که هر مقاله یا کتابی که منتشر کرده اید رو  باید نامش و زمان انتشارش و محل انتشارش رو هم ذکر کنید .

این قسمت فقط شامل کسانی میشه که مقاله و یا کتابی چاپ کرده اند ، و اگر کسی مقاله یا کتابی منتشر نکرده و در هیچ کنفرانسی هم شرکت نکرده ، نیازی نیست این قسمت رو در سی وی بنویسه .



مهارت ها ( Other Skils ) :

این قسمت هم زیاد ضروری نیست ف ولی اگه کسی ، بجز کارها و سوابق کاری که بالا گفتم ، مهارت یا تخصص خاص دیگه ای داره ، میتونه این قسمت رو به سی ویش اضافه کنه و اون مهارت ها رو این قسمت بنویسه .



معرف ها ( Refrences ) :

این قسمت هم باید شما نام ، و شغل و مدرک تحصیلی و درجه و ادرس و تلفن ، اون 2 نفر اساتیدی رو ذکر کنید که در واقع ، معرف شما هستند و فرم های توصیه نامه شما رو پر میکنند و امضا . یادتون نره ، که معرف ها فقط کسانی هستند که فرم های توصیه نامه شما رو پر میکنند .

خوب این هم از قسمت های یک CV که امیدوارم بتونید با این راهنمائی ها همه CV هاتون رو تنظیم کنید و همچنین امیدوارم یک سی وی خیلی خوب از همه شما دوستان ببینم .

راستی یادتون نره که سعی کنید سی وی هاتون حداکثر توی 2 تا صفحه A4 باشه و اگر هم یک صفحه شد مشکلی نداره ، در واقع همه چیز رو خلاصه بنویسید .

یکسری از دوستان شاید این فکر رو کنند ، که دانشگاههای مالزی مثلا سابقه کار که میخوان ، ما توی قسمت سوابق کاری ، میزنیم 100 سال سابقه کار داریم ، کی به کیه ، از کجا میدونند .

انشاءلله که هیچ کدوم از شما ها این فکر ها رو موقع نوشتن سی وی نمیکنید ، و من برای اینکه شما یک سی وی خوب و مطمئن برای خودتون بنویسید ، چندتا نکته مهم برای نوشتن سی وی بهتون میگم تا انشاءلله بتونید یک سی وی خیلی خوب داشته باشید .



موارد و نکاتی که باید زمان نوشتن CV رعایت کنید :

1- در صفحه اول و سمت راست صفحه یک عکس از خودتون  قرار بدین ( با چسب برق مشکی نچسبونیدش).

2- خیلی زیاد CV رو طولانی نکنید و همه موارد رو خلاصه شده و واضح بنویسید .

3- همه نوشته هایی رو که وارد میکنید باید تک تکشون مستند باشه ، پس یادتون نره که موارد غیر مستند و دروغ ننویسید . و موارد رو خیلی بزرگ نکنید بلکه در همون حدی که هست بیان کنید ، مثلا اگه 2 سال استاد دانشگاه بودین ، به  جاش ننویسید ، 2 سال رئیس دانشگاه بودم ، چون بعدا اگه خدا خواست و پذیرفته شدین باید نامه سابقه کار بیارین و وقتی ببینند دروغ نوشتین ، مشکلات زیادی براتون پیش میاد و به ضررتون تموم میشه .

4- یادتون نره که CV باید حتما به صورت تایپ شده و به زبان انگلیسی باشه .

 

 


92/10/19::: 11:18 ع
نظر()
  
پیامهای عمومی ارسال شده
+ فرا رسیدن ایام شهادت مولای آزادگان و سرور جوانان اهل بهشت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را به محضر مقدس حضرت مهدی (عج) و همه شیعیان و محبان ایشان تسلیت عرض می کنم و از همه عزیزان التماس دعای فروان در این ایام دارم. به امید ظهور منتقم آل محمد(ص).